Blogg

Postet den 28 mars 2012
i Facebook 
av madsarild

I slutten på februar lanserte Facebook Timeline for sider. Frem til nå har det vært frivillig å begynne å bruke Timeline men fra og med 30. mars vil alle sider få det nye designet. I denne artikkelen går vi gjennom hva som er lov og ikke og prøver å gi noen gode tips.

Hva er nytt?

For de som allerede har begynt å bruke Timeline på sin personlige profil vil det meste være kjent. Det nye designet har et stort forside-bilde og den gamle veggen er erstattet av en tidslinje.

Forsidebildet

Med 851 pikslers bredde x 315 piksler høyde, er forsidebildet perfekt til å vise hva siden er om, men det er noen ting du må passe på slik at du ikke bryter retningslinjene.

  1. Det kan ikke inneholde pris eller kjøpsinformasjon (rabatter, salg o.l.)
  2. Du kan ikke oppgi kontaktinformasjon som web-adresse, epost eller lignende og annen informasjon som hører hjemme i sidens "Om"-seksjon.
  3. Du kan ikke oppfordre til å like, dele eller bruk av andre Facebook-funksjoner.
  4. Du kan ikke oppfordre til aktiv handling ("Lik oss", "Sjekk ut vår hjemmeside" eller lignende)

hanspetter.info har bra eksempler på hva som lov og ikke i forsidebildet.

Profilbildet

Profilbildet kan være logoen din, ansiktet ditt eller et annet bilde som beskriver deg eller siden din. Bildet må være minimum 180 x 180 piksler, men det viktigste her er at det er kvadratisk. Bildet vises i størrelsen 125 x 125 piksler nedenfor forsidebildet og 32 x 32 piksler i nyhetsstrømmen.

Mange har tidligere brukt dette bildet til å fronte forskjellige budskap, men tenk på at dette bildet bør være mest mulig stabilt å gjennkjennbart siden det er dette bildet som vises i nyhetsstrømmen.

Faner

Faner som tidligere vistes til venstre under profilbildet er nå under forsidebildet ditt. Du kan ha opptil 12 faner men kun 4 er synlig på forsiden. For å se resten må man trykke på "pil ned" etter den siste applikasjonen.

Som administrator kan du også redigere navn, bilde og rekkefølge på disse applikasjonene ved å trykke "pil ned" og holde pekeren over applikasjonen. Du vil da få frem et blyant-ikon som du kan trykke på og få frem redigeringsmeny.

Bilde-applikasjonen kan ikke flyttes på og vil alltid vises først.

Ønsker du å bytte ut bildet som representerer applikasjonen er størrelsen på dette 111 x 74 piksler.

Applikasjoner

Applikasjoner eller fanevisningen er nå blitt bredere (fra 520px til 810px) og nå vises ikke lenger profilbildet øverst til ventre. Ta gjerne en gjennomgang på dine applikasjoner og oppdater med logo eller andre elementer hvor dette er naturlig.

 

Har du noen spørsmål eller ønsker du mer informasjon om noe? Skriv gjerne disse i kommentarfeltet under eller på Facebooksiden.

Trenger du hjelp til noe? Ta gjerne kontakt på post@web-id.no

 

Del denne artikkelen:
blog comments powered by Disqus

Ny design for grupper på Facebook - med forsidebilde

Innimellom ryktene og forventningene til ny design av Facebook-sider har Facebook i det stille oppdatert designet for grupper. De siste ukene har man kunne se at Facebook har testet de nye designet på et lite utvalg av grupper og nå er det lansert for alle grupper.

Les mer

3 trinn til suksess på Foursquare

Markedsføring i sosiale medier slutter ikke med Twitter eller Facebook. Foursquare er et annet nettsamfunn som kan være bra for virksomheter av alle størrelser.

Se hvordan du kan bli en Foursquare-vinner ved å følge tre enkle punkter.

Les mer

Sjekkliste for Facebook-konkurranser

Som vi har omtalt i en tidligere artikkel her inne, kan regelverket for konkurranser på Facebook være litt forvirrende. For å forsøke å gjøre det litt enklere har jeg laget en sjekkliste som dekker de fleste fallgruvene.

Les mer