Blogg

Mer oversiktlig deling på Facebook

Postet den 2 september 2011
i Facebook 
av madsarild
Facebook har nå gjørt det enklere å kontrollere hva du deler med hvem av kontaktene dine på Facebook. Her kan du se hva som er nytt og hordan du benytter deg av dem.

Kontrollere hva som vise på profilen din

Gå inn på profilen din og trykk "Rediger profil". Nå velger du enkelt hvem som kan se hva ved hjelp av en nedtrekksmeny ved siden av det du vil endre visningsinstillingene til.

 

Kontroller hvordan andre ser profilen din

Gå inn på profilen din og trykk "Vis profil som...". Nå ser du enkelt hva du deler med hvem.

 

Statusoppdateringer


Du kan nå enklere velge hvem som skal se det du poster på veggen din. De nye kategoriene er "Venner", "Public" og "Tilpasset" (for mindreåringe er "Public" erstattet med "Venners venner"). Delingsinstillingene er nå enklere tilgjengelig og mer intuitive.

En ny funksjon er at du nå kan endre hvem du vil dele et innlegg med etter at du har lagt det ut - bare trykk på tannhjulet til høyre for ststusen og velg hvem du vil dele med.

Du kan legge til sted og tagge venner direkte i en statusoppdatering.

 

Godkjenne at venner tagger deg


Du får nå opp et varsel om at du er tagget i bilder eller statuser og kan avvise eller godkjenne disse før de vises på din profil.

Sjekk at disse instillingene er aktivert ved å gå inn på "Brukerkonto" -> "Personverninstillinger" -> "Slik fungerer tagging"

 

Bilder

Du kan nå endre hvem som kan se bildene dine etter at de er lagt ut. Trykk på bildet du vil endre delingstilatelsene på og trykk på "Del med" nede til høyre. Vil du endre tilatelsene for et helt album, trykker du "Rediger album" når du står i albumvisning.

 

Dette er bare en del av endringene. Ønsker du å se på alle har Facebook lagt ut en lang liste på  https://www.facebook.com/about/details/

Del denne artikkelen:
blog comments powered by Disqus