Blogg

Facebooks "Hva skjer"-funksjon: Kan alle se hva jeg kommenterer?

Postet den 24 september 2011
i Facebook 
av madsarild

Facebook har lansert det som kalles en Facebook "Ticker" eller "Hva skjer". Denne funksjonen er plassert øverst til høyre på nyhetsstrømmen på Facebook eller øverst i chattelisten dersom du har denne åpen.

Denne funksjonen viser i sanntid hva dine venner kommenterer og poster på Facebook. Dette har fått mange til å reagere og det er en del misforståelser ute å går angående hvem som kan se hva.

Mange er bekymret for at alle kan se at/hva de kommenterer her etter at "Hva skjer"-funksjonen kom. Dette stemmer ikke. Kommentarene dine blir ikke "Offentlige"

Hva dine venner ser bestemmes av hvordan statusen eller bildet er publisert. Så dersom du kommeterer noe med status "Offentlig" eller "Venners venner" f.eks. så vil dine venner kunne se det, men ikke dersom det kun er delt med din venns "Venner" (og din venn ikke er venn med han/henne).

Dersom du ikke er venn med den som deler det kan du kun se dine venners komentarer dersom statusen (eller hva annet som deles) deles med en av følgende: Offentlig, Venners venner eller Tilpasset. Dvs at det er den som opprinnelig deler som bestemmer hvem som kan se din kommentar.

Sjekk selv ved å kommentere en status som deles med venner (dette kan du se ved å holde musepekeren over tegnet til høyre under statusen) og be en venn som ikke er venn med den du kommenterte hos se om det dukker opp i "Hva skjer".

Les mer på Facebooks hjelpesider: https://www.facebook.com/help/?page=279345652077938

Har du kommentarer spørsmål? Bruk feltet under.

Lesetips: Mer oversiktlig deling på Facebook

Del denne artikkelen:
blog comments powered by Disqus