Blogg


Warning: Division by zero in /var/www/web-id.no/public_html/tmp/templates_c/CGBlog^%%5B^5B3^5B3C9A17%%module_db_tpl%3ACGBlog%3BdetailSample.php on line 14

Ny design for grupper på Facebook - med forsidebilde

Postet den 23 februar 2012
i Facebook 
av madsarild
Innimellom ryktene og forventningene til ny design av Facebook-sider har Facebook i det stille oppdatert designet for grupper. De siste ukene har man kunne se at Facebook har testet de nye designet på et lite utvalg av grupper og nå er det lansert for alle grupper.

Kollasj av gruppemedlemmer

Standard visningen for toppen grupper viser nå medlemmene av gruppen som en interaktiv bildelinje. Bildene er halvgjennomskinnelige men vises i full farge når du beveger musepekeren over bildelinjen. Dersom du trykker på et bilde sendes du til denne personens Tidslinje.

Bildene sorteres etter hvem som sist har vært aktiv i gruppen. Det vil si at bildet av det siste medlemmet som har postet noe, likt noe eller kommentert vises lengst til venstre på bildelinjen. Under testingen ble det vist opptil 16 bilder i to linjer, men det kan nå se ut som om dette er redusert til en enkel linje som viser åtte.

Denne typen bildelinje kan kanskje også være noe vi kommer til å se på arrangementer, og kanskje også på Facebook-sider?

Stort forsidebilde

Dimensjoner for forsidebilde for grupper

Dersom du ikke ønsker å ha bildelinjen som gruppens hovedbilde kan du bytte dette ut med et forsidebilde på samme måte som på din personlige profil (dersom du bruker Tidslinje). Dette bildet er 800 piksler vidt og 200 piksler høyt. Vær oppmerksom på at forsidebildet for grupper kommer bak gruppens "informasjons-linje". Det kan derfor være lurt å ikke ha noe informasjon på de nederste 30 pikslene.

Hva synes du om det nye designet? Kommenter gjerne nedenfor eller inne på Facebook-siden.

Del denne artikkelen:
blog comments powered by Disqus